20 Ιουλίου 2017

Ανησυχούν οι Βρυξέλλες για την δίωξη Γεωργίου

Το θέμα έχει ξεφύγει από το δικαστικό πλαίσιο

Η κατηγορία κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ότι επίτηδες "φούσκωσε" το έλλειμμα το 2009 για να επιβληθεί η μνημονιακή...


... κατοχή της Ελλάδας, δείχνει το πόσο η Βρυξέλλες με την Ε.Ε., αλλά και η ελληνική κκυβέρνηση αντιμετωπίζουν την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Μετά την άσκηση της αναίρεσης, θα επιληφθεί το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν αναιρεθεί ή όχι το απαλλακτικό βούλευμα και οδηγηθεί σε νέα δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τις Βρυξέλλες και τώρα απαιτούν όχι μόνο να σταματήσουν όλα, αλλά και  να πληρώσει το ελληνικό κράτος τα δικαστικά έξοδα στον κύριο Γεωργίου. Το θέμα δεν είναι απλό, επειδή από την λύση του εξαρτάται και η στάση των δανειστών έναντί μας.