19 Ιουλίου 2017

Νέες τουρκικές «προειδοποιήσεις» στον Πρ. Παυλόπουλο

Παυλόπουλος: "Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί"

Οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ ειδοποίησαν τους πιλότους που μετέφεραν τον Προκόπη Παυλόπουλο στο ακριτικό νησί, ότι πετούν...
... σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Την ώρα εκείνη πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, η οποία έχει βρεθεί τα τελευταία δυο χρόνια στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας. Οι πιλότοι δεν απάντησαν στη νέα τουρκική πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες τo αεροσκάφος και το ελικόπτερο που μετέφεραν τον ΠτΔ αρχικά στη Ρόδο και στη συνέχεια σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο, έλαβαν προειδοποίηση από τους χειριστές των τουρκικών ραντάρ ότι παραβιάζουν το FIR και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι οι προκλήσεις είναι «ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας». «Γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και τη ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία.

» Η γενναιότητα δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’ αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε. Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι. Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον», είπε απευθυνόμενος στο προσωπικό του Εθνικού Φυλακίου Παναγιάς.