31 Ιουλίου 2017

Η απειλητική ατζέντα του Ερντογάν και το νέο χαλιφάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τελευταίες εκτιμήσεις μετά τα τελευταία γεγονότα και τις εξελίξεις στην Τουρκία, δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν έχει μπει στο στάδιο εφαρμογής της ισλαμικής ατζέντας, βάσει (δείτε τα βίντεο)...
... σχεδίων που είχαν καταστρώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, που τώρα αρχίζει και φαίνεται πως ήταν σκηνοθετημένο, ήταν το έναυσμα για την εφαρμογή της ισλαμικής ατζέντας η οποία θα έχει τρομακτικές και επικίνδυνες διεθνείς διαστάσεις. Η ατζέντα αυτή θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: στο πολιτικό και τελικά στο θρησκευτικό.

Οι μεγάλες εκκαθαρίσεις που έγιναν μέσα σε έναν χρόνο στα ΜΜΕ, στο στρατό, στη δικαιοσύνη, στην εκπαίδευση, στην αστυνομία, στις μυστικές υπηρεσίες, στην πολεμική βιομηχανία και γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό, ήταν η προετοιμασία του εδάφους για την επιβολή των ισλαμικών προτύπων και την επαναφορά της δημόσιας ζωής της Τουρκίας στην προκεμαλική εποχή κατά τα πρότυπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας με σύγχρονη επικάλυψη.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ως που μπορεί να φτάσει η φιλοδοξία του Ερντογάν και κυρίως ποιους κινδύνους κρύβει γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό ένα έντονο πολωτικό κλίμα με το αίμα να ρέει καθημερινά στον πόλεμο κατά των Κούρδων, αλλά και με μια αντιπολίτευση που προς το παρόν δεν φαίνεται ικανή και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακόψει το δρόμο του Τούρκου προέδρου.

Ο άνθρωπος που διακρίθηκε και ηρωοποιήθηκε στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015-16 ξεσηκώνοντας τον κόσμο για να υπερασπιστεί τον Ερντογάν, ο Osman Gökçek, είναι το έμπιστο πρόσωπο του Ερντογάν που δρα στις λαϊκές μάζες προπαγανδίζοντας την εφαρμογή της ισλαμικής  ατζέντας. Οι φανατισμένοι οπαδοί εμφανίζονται στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις με κόκκινες κορδέλες στο μέτωπο όπου αναγράφεται «ο μοναδικός θεός είναι ο Αλλάχ», ενώ φωνάζουν ότι ο Ερντογάν είναι ο απόστολός του Θεού.

Η ισλαμική μεγαλομανία του Τούρκου προέδρου φαίνεται με τον πιο μεγαλοπρεπή τρόπο στην Κωνσταντινούπολη από το μεγάλο τέμενος της Τζαμλιντζά που κτίζει σε έναν λόφο στην Κωνσταντινούπολη, για να φαίνεται από πολύ μακριά και να συμβολίζει τη φιλοδοξία του να είναι όπως ο νέος Μωάμεθ, ο καβαλάρης που θα ανεβεί στο τέμενος Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ.

Ενώ αρχίζει και επιβάλλει στην καθημερινή ζωή της Τουρκίας άλλοτε απαγορευμένα ισλαμικά πρότυπα, όπως ο γάμος, παράλληλα και εδώ αρχίζουν τα ανησυχητικά σημάδια, οργανώνει διαβουλεύσεις με τα κυριότερα ισλαμικά κράτη όπου προβάλλεται σαν ο ηγέτης όλων των μουσουλμάνων.

Ο Ερντογάν θεωρεί τον εαυτό του και αυτό θα πρέπει να το προσέξουν στην Ευρώπη, ότι είναι ο προστάτης των μουσουλμάνων της Ευρώπης και δεν χάνει την ευκαιρία να καταγγέλλει τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως την Αγγέλα Μέρκελ, ότι καταπιέζουν τους μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες την ίδια ώρα που ίδιος έχει μετατρέψει τη χώρα του σε μια απέραντη φυλακή αντιφρονούντων.

Σύμφωνα με τον Hayrettin Karaman, υπάρχει μια Φετφά, δηλαδή ανώτατη εντολή εφαρμογής του ισλαμικού νόμου της Σαρία στο τουρκικό πολίτευμα. Και το επικίνδυνο είναι ότι αυτό θα είναι το πρότυπο εξαγωγής και στα άλλα ισλαμικά κράτη, αλλά κυρίως για τους μουσουλμάνους της Ευρώπης και της Δύσης, δημιουργώντας έτσι μια πυριτιδαποθήκη στην καρδιά των χριστιανικών κρατών.