17 Αυγούστου 2017

Ισραηλινό άρθρο «κεραυνός» για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς με ναπάλμ στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Τηλλυρία το 1964

Με αφορμή τους τουρκικούς πανηγυρισμούς στα Κατεχόμενα για τον βομβαρδισμό της Τυλληρίας το 1964, η ισραηλινή ιστοσελίδα Arutz Sheva δημοσιεύει (δείτε τα βίντεο)...

... ένα άρθρο «κόλαφο» με τίτλο «Οι Τούρκοι εορτάζουν τον βομβαρδισμό της Κύπρου με ναπάλμ το 1964», καυτηριάζοντας τουρκικές δηλώσεις, αλλά και τη πολιτική στάση του ίδιου του Μουσταφά Ακιντζί.

Το άρθρο αποκαλύπτει τις προβοκατόρικες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την εισβολή στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι έχοντας ως απώτερο στόχο την κλιμάκωση των διακοινοτικών συγκρούσεων και την αποξένωση των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκύπριους, «έστηναν» βίαιες επιθέσεις εναντίον των ίδιων των Τουρκοκυπρίων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποκάλυψη του Τούρκου Στρατηγού, Sabri Yirmibesoglu, ο οποίος ευθαρσώς είχε δηλώσει το 2010 σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η ίδια Τουρκία έκαψε ένα τζαμί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, τονίζοντας ότι «στις Ειδικές Επιχειρήσεις (του τουρκικού στρατού) υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού».

Η έχθρα, λοιπόν, που δημιουργήθηκε έναντι των Ελληνοκυπρίων, έκανε τους Τουρκοκυπρίους (καθώς και τους εποίκους) να γιορτάζουν ως «Ημέρα Αντίστασης» τη θανατηφόρα στρατιωτική επίθεση εναντίον των Κοκκίνων το 1964 και να αποκαλούν τα Κόκκινα ως «το χωριό των αγίων του Ισλάμ», ενώ το λαθρεμπόριο όπλων και μαχητών στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου το 1964, που οι Τούρκοι το παραδέχονται, δεν το θεωρούσαν και ούτε το παρουσίαζαν ως παράνομες πράξεις ή και εγκλήματα, αλλά ως δείγμα ηρωισμού.

Ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα της διχόνοιας που προκάλεσαν οι Τούρκοι είναι ότι όταν ο «δήμαρχος» της Γιαλούσας αναφέρεται στον εχθρό, εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία, τους Ε/κ, τους ιθαγενείς του νησιού, οι οποίοι αποτελούσαν την πλειοψηφία στο βόρειο τμήμα του νησιού τότε.

Το ισραηλινό άρθρο, σύμφωνα και με κυπριακή ιστοσελίδα, είναι καταπέλτης και για τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι προκειμένου να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση του νησιού της Αφροδίτης. Συγκεκριμένα, 200.000 αυτόχθονες Ελληνοκύπριοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους από το βόρειο τμήμα του νησιού, προκειμένου να σωθούν από την τουρκική βαρβαρότητα και βαναυσότητα και κατευθύνθηκαν άρον - άρον στο νότιο τμήμα του νησιού, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία μετέφερε περί τους 100.000 εποίκους δίνοντας τα σπίτια και τη γη των Ελληνοκυπρίων.

Συγκλονιστική, μάλιστα, είναι η περιγραφή του ισραηλινού άρθρου για τα τουρκικά εγκλήματα εις βάρος των Ελληνοκυπρίων «οι  Τούρκοι σωβινιστές ενέργησαν τόσο απροκάλυπτα εναντίον της Κύπρου την οποία θεωρούν τουρκικό νησί. Έτσι, φέρνοντας Τούρκους μαχητές να σκοτώσουν τους Ε/κ, εισάγοντας δεκάδες χιλιάδες εποίκους από την Τουρκία, αναπτύσσοντας 40.000 Τούρκους στρατιώτες, αλλάζοντας βίαια τα δημογραφικά στοιχεία, και αφανίζοντας την ιστορική ελληνική και χριστιανική ταυτότητα του νησιού μέσα από την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα, όλα αυτά είναι νόμιμες πράξεις.

Οι Τούρκοι μπορούν ακόμη και να γιορτάζουν τη ρίψη ναπάλμ και τη σφαγή των Ελλήνων. Χρησιμοποιώντας την Όργουελιακή ρητορική, η Τουρκία αποκαλεί την στρατιωτική εισβολή της Κύπρου ''ειρηνευτική επιχείρηση''. Το 1974, κεμαλιστές και ισλαμιστές όλων των πολιτικών κομμάτων υποστήριξαν την εισβολή στην Κύπρο. Επιπλέον η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως ένα ελληνικό νησί ούτε σαν ''έθνος''».

Το άρθρο καταλήγει κατακρίνοντας την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας για την Κύπρο, την οποία δεν θεωρεί ελληνικό νησί, αλλά τουρκική υπόθεση. Συγκεκριμένα αναφέρει «σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ''Η Κύπρος δεν ήταν ποτέ ελληνικό νησί''. Ωστόσο, το Κυπριακό ζήτημα  ήταν μία από τις βασικές πτυχές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην πραγματικότητα, η Κύπρος ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί ''εθνική υπόθεση'' για τους Τούρκους από τότε που οι Οθωμανοί εισέβαλαν για πρώτη φορά το 1571. Ένας μουσουλμάνος δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει εδάφη που έχει ήδη  κατακτήσει. Και μπορούν επίσης να γιορτάσουν τα εγκλήματα πολέμου και τις δολοφονίες».

«Δείχνοντας καμία ευαισθησία για τα δεινά των Ε/κ, πολλοί Τ/κ και οι ηγέτες τους, συμπεριλαμβανομένου του Μουσταφά Ακιντζί, γιόρτασαν τις θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ελλήνων γειτόνων τους. Εντούτοις, ο ηγέτης μια κοινότητας που έχει ως πραγματικό στόχο μια ειρηνική επίλυση και τη συνύπαρξη στην Κύπρο, θα καταδίκαζε τη χρήση των βομβών ναπάλμ εναντίον άοπλων αμάχων και την καταστροφή τμήματος του νησιού, και θα τιμούσε τα Ε/κ θύματα. Δυστυχώς, οι πολεμικές γιορτές των Τουρκοκυπρίων έχουν απαξιώσει όλες τις προηγούμενες δηλώσεις τους περί ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης στο νησί και δικαιοσύνης για όλους τους κατοίκους της».

Και η CIA γνώριζε για τη χρήση ναπάλμ το 1964  Δημοσίευμα κυπριακής ιστοσελίδας αποκαλύπτει ότι η CIA,  όπως και η βρετανική κυβέρνηση, είχαν πλήρη γνώση για την ύπαρξη των εμπρηστικών βομβών ναπάλμ  σε αποθήκες της Τουρκικής Αεροπορίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με έκθεσή της ίδιας της CIA με  ημερ. 19 Ιουνίου 1964 αναφέρεται «…(tactical bombs and napalm) και βόμβες ναπάλμ βρίσκονται αποθηκευμένες στη βάση λιγότερο από 200 μίλια από την νήσο (Κύπρο)».

Στις 9 Αυγούστου 1964, δεύτερη μέρα των αεροπορικών βομβαρδισμών της Τηλλυρίας με βόμβες ναπάλμ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών George Ball σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Lyndon Johnson του είπε επί λέξη:

«Κύριε Πρόεδρε, παρακολουθούμε την κατάσταση στην Κύπρο όλη νύχτα. Είμαστε με την εντύπωση ότι την είχαμε σταθεροποιήσει το βράδυ, αλλά σήμερα το πρωί οι Τούρκοι ξεκίνησαν και πάλιν τις αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποιώντας βόμβες ναπάλμ και βόμβες των 750 pound. Έχουν περίπου 65 αεροπλάνα και τα χρησιμοποιούν, καίγονται χωριά…»