18 Αυγούστου 2017

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών καταρρίπτει τη θριαμβολογία του Αλ.Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταρρίπτεται παντελώς η θριαμβολογία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, αφότου έσβησαν όλα τα πύρινα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής, επισκέφθηκε (δείτε το βίντεο)...
... την περιοχή λέγοντας ότι η καταστροφή είναι... περιορισμένη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να περιορίσει την κοινωνική κατακραυγή εξαιτίας της πλήρους απουσίας των κυβερνώντων και της έλλειψης συντονισμού, παρουσίασε ως επιτυχία της κυβέρνησης ότι έγιναν στάχτη μόλις 15.000 στρέμματα, ενώ το 2009 είχαν καεί στην ίδια περιοχή 150.000.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών, όμως, διαψεύδει πλήρως τον πρωθυπουργό, καθώς με το σύστημα FireHub που καταγράφει δορυφορικά τις καμένες εκτάσεις, φαίνεται ότι η καταστροφή είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προσπάθησε να μας πείσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, στάχτη έχουν γίνει, όχι 15.000 στρέμματα, αλλά 2.690 εκτάρια, δηλαδή 26.900 στρέμματα (1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα), στα οποία περιλαμβάνονται 23 καμένα σπίτια, 5 επιχειρήσεις, 1 κατασκήνωση, καθώς και αρκετά καμένα κτήματα. Ο χάρτης, μάλιστα, που αναρτήθηκε από τους επιστήμονες είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το μέγεθος της καταστροφής.

Όπως, όμως, όλα δείχνουν δεν υπάρχει συντονισμός στην κυβέρνηση, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και για το τι θα υποστηρίξουν μετά. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για 15.000 στρέμματα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, από την Τετάρτη μιλά για 18.500 στρέμματα καμένης γης, ισχυρισμό που επανέλαβε και το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ενώ αλλά κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν λίγο αργότερα για 20.000 στρέμματα καμένης γης.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξαντλεί όλα τα επικοινωνιακά παιχνίδια για το φιάσκο της στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής, αλλά δεν ασχολείται ούτε και με το βασικό, ότι δηλαδή είτε είναι 15.000 στρέμματα, είτε περισσότερα, υπάρχουν συμπολίτες μας που έχασαν την περιουσία τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, καθώς επίσης ότι χάθηκε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα δάση της Αττικής.

Οι «θριαμβευτικές» δηλώσεις Τσίπρα για «περιορισμένη» καταστροφή στην Ανατολική Αττική