21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο υπέρμετρος ατομικισμός μας κρατά την Αριστερά στην εξουσία

Πολύ ελαφρά πήραμε τη σύσταση του Σόιμπλε στις χώρες που θέλουν ένταξη στο ευρώ. «Μη μοιάσετε στην Ελλάδα», είπε, για να μη έχουν την ίδια τύχη.

Τον αποκαλέσαμε προκλητικό, χωρίς...


... να αναλογιστούμε αν είχε δίκαιο. Εκείνο που δεν είπε βέβαια, είναι ότι η Γερμανία γνώριζε πως ο Σημίτης παρουσίαζε μαϊμού αριθμούς, αλλά επειδή ήθελε διεύρυνση της ΟΝΕ έκανε πως δεν κατάλαβε.

Όπως και νάχει, πονάει πολύ για έναν λαό, που έδωσε το φως στην Ευρώπη, να καταντούμε τώρα υπόδειγμα προς αποφυγήν. Και το χειρότερο. Δεν έχουμε καταλάβει που πάμε, και ούτε έχουμε διάθεση να διορθωθούμε. Καθένας μας ατομικά, και κάθε συντεχνία ομαδικά, ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο πώς να βολευτεί, αδιαφορώντας για το σύνολο.

Υπήρχε εποχή που «δεν σηκώναμε μύγα στο σπαθί μας», αν κάποιος μας έθιγε. Τώρα… αφασία. Δεν πάνε να λένε. Ας βολευτώ εγώ που είμαι έξυπνος και καταφερτζής, με οποιοδήποτε τρόπο, κι ο άλλος ο "βλάκας" που θέλει να είναι έντιμος, ας πάει στα συσσίτια. Κατάντια…

Αν με θεωρήσετε υπερβολικό, που μιλώ για κατάντια, σας μεταφέρω μια χθεσινή ανάρτηση στο karfotiko, για όσους δεν την διάβασαν. Η χώρα μας απέκτησε το 2013 τα πρώτα δύο ηλιακά της σκάφη -το ίδιο και οι Αλβανοί- μέσω του δήμου Πρεσπών για την οργάνωση εναλλακτικών διαδρομών αναψυχής στις προστατευόμενες περιοχές των λιμνών.


Παραμένουν αγκυροβολημένα να ρημάζουν από τότε, επειδή στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για να λάβουν άδεια πλόων! Πείτε τώρα πόσοι αναίσθητοι -το τονίζω- είναι πολιτικοί και υπάλληλοι που δεν βρήκαν μισή ώρα, όχι παραπάνω, για να καταθέσουν μια τροπολογία και να λυθεί το πρόβλημα; Γιατί να στενοχωρηθεί ο αρμόδιος υπάλληλος; Μόνιμος είναι, και λάθη να κάνει, την θέση του δε την χάνει. Με τις Πρέσπες θα ασχολείται;

Η αδιαφορία για το μέλλον συνολικά της κοινωνίας, φέρνει και την ατομική καταστροφή.
Καλλισθένης