19 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ισλάμ βάζει στο στόχαστρο τον Ελληνισμό και «ακονίζει» την χατζάρα του στην Κύπρο!

Σχέδιο πλήρους ισλαμοποίησης των Κατεχομένων

Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο στο οποίο...

... αναφέρονται τεκμηριωμένα και με γεγονότα όλες οι κινήσεις και ενέργειες της Τουρκίας για επιβολή θρησκευτικού καθεστώτος στην κατεχόμενη Κύπρο, στα πρότυπα αυτού που υπάρχει στην Τουρκία με το ΑΚΡ.

Γίνεται μάλιστα αναφορά στον ρόλο της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, η οποία λειτουργεί ως σκιώδης «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους. Έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα:

Πρώτον, η τουρκική «πρεσβεία» στην κατεχόμενη Λευκωσία λειτουργεί ως σκιώδης «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους. Στον ρόλο του «υπερνομάρχη» ο εκάστοτε «πρέσβης» της Τουρκίας, ο οποίος έχει την ευθύνη προώθησης και εφαρμογής των οδηγιών της Άγκυρας. Οι βασικοί άξονες της πολιτικής, προωθούνται μέσω του συντονιστικού κέντρου, που εδρεύει στην «πρεσβεία».

Δεύτερον, το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, αποτελεί εργαλείο για ανατροπή κάθε στοιχείου κοσμικής εκπαίδευσης εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο μουφτής, Ταλίπ Αταλάι, είχε συλληφθεί βρισκόμενος για επίσκεψη στην Τουρκία και ανακρίθηκε με την υποψία ότι είναι οπαδός του Γκιουλέν, ενώ από της επιστροφής του στα κατεχόμενα υπάρχει πρόθεση αντικατάστασής του. Την ίδια ώρα, το Γραφείο συντονισμού σε θέματα νεολαίας και αθλητισμού, άρχισε να λειτουργεί σιωπηρά με στόχο την προώθηση «μουσουλμανικής συνείδησης» στους νέους.

Τρίτον, οι μιναρέδες ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια στα κατεχόμενα. Πληροφορίες πέραν από το έγγραφο, αναφέρουν πως πέραν της Τουρκίας χρηματοδοτούν και τρίτες χώρες από την περιοχή του Κόλπου. Σημειώνεται ότι σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 ανεγέρθησαν μόνο 15 σχολεία (φέτος στην κατεχόμενη Κερύνεια οι μαθητές δεν χωράνε στα σχολεία).

Η μόνη ουσιαστική αντίδραση στις μεθοδεύσεις του καθεστώτος Ερντογάν προέρχεται από τη Συντεχνία των Τ/κ Δασκάλων, η οποία διαμηνύει πως «δεν θα δεχτεί η θρησκεία να γίνει πολιτικό όργανο, ούτε η εκπαίδευση να καταστεί θρησκευτικό εργαλείο». Από το 2009 μετέτρεψαν το μάθημα «θρησκευτικής κουλτούρας και ήθους» ως υποχρεωτικό στη γυμνασιακή και λυκειακή εκπαίδευση των Τουρκοκυπρίων.

Έντονη, επίσης,  ήταν η αντίδραση στα κατεχόμενα των δασκάλων στην απόφαση για κατάργηση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και αντικατάστασής της με Ίδρυμα ισλαμικού μοντέλου. Στα πλαίσια της «εκπαίδευσης» πραγματοποιούνται και εκδρομές στην Τουρκία (χωριστά τα αγόρια από τα κορίτσια).

Επιπλέον, παράλληλα με την επιβολή του Ισλάμ, γίνονται κινήσεις ενσωμάτωσης των κατεχομένων, ενώ σημειώνεται το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Οι υδάτινοι πόροι της κατεχόμενης περιοχής έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της Τουρκίας, γεγονός που αυξάνει την εξάρτησής της από την γείτονα.

Οι προσπάθειες της Τουρκία για επιβολή ισλαμικού σκοταδιστικού καθεστώτος στα κατεχόμενα συνδέονται δε και με τις κινήσεις που γίνονται για απαγόρευση σε Ελληνοκύπριους να μεταβούν για εκκλησιαστικές λειτουργίες. Σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», η ψευδοκυβέρνηση με εντολές της Άγκυρας επιχειρεί βαθμηδόν να απαγορεύσει πλήρως τις λειτουργίες σε εκκλησίες στα κατεχόμενα.