19 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ίντερνετ του Αλλάχ: Θραύση κάνουν οι ιστοσελίδες των τζιχαντιστών

Δεκάδες χιλιάδες είναι καθημερινά οι "επισκέπτες" στις ιστοσελίδες προπαγάνδας των τζιχαντιστών οι οποίες πραγματεύονται από κατασκευή βομβών έως αποκεφαλισμούς. Κάποιες χώρες...


... όμως έχουν το προβάδισμα.

Με περισσότερα από 100 νέα "θέματα" απόλυτης θηριωδίας κάθε εβδομάδα, οι ιστοσελίδες των τζιχαντιστών κάνουν θραύση. Στην Ευρώπη, η χώρα στην οποία έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι η Βρετανία, κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση. Από τον υπόλοιπο κόσμο, την πρωτιά έχει η... Τουρκία και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με έκθεση 131 σελίδων του think tank "Policy Exchange", η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το πρόβλημα της "ιντερνετικής" τζιχαντιστικής προπαγάνδας είναι τεράστιο. Μάλιστα μετά την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα -την πέμπτη επίθεση στη Βρετανία φέτος- η επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες των τζιχαντιστών αυξήθηκε...

Οι "επισκέπτες" των άγριων αυτών ιστοσελίδων δεν περιορίζονται μάλιστα να χρησιμοποιούν την κρυπτογραφημένη υπηρεσία Telegram, αλλά επικοινωνούν και από το Facebook, το Google και το Twitter.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της βρετανικής κοινής γνώμης, το 74% των Βρετανών είναι υπέρ του προληπτικού ελέγχου του υλικού προπαγάνδας των τζιχαντιστών στο Ίντερνετ και υπέρ της άμεσης κατάργησής τους. Η κυβέρνηση φαίνεται πως το σκέφτεται σοβαρά. Μάλιστα το θέμα θα συζητήσουν κατά την προσεχή συνάντησή τους η Βρετανίδα πρωθυπουργός Μέι και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.