14 Σεπτεμβρίου 2017

Με Τσίπρα και Τζεντιλόνι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πωλήθηκε για 45 εκατ. ευρώ. Όταν μιλούσαν για 300 εκατ.
ο Τσίπρας μιλούσε για... ξεπούλημα!
Στα Παλαιά Ανάκτορα στην Κέρκυρα και σε πανηγυρικό κλίμα η υπογραφή της σύμβασης

Σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και περί τις 12 το μεσημέρι...


... θα υπογραφεί στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane.

Ίσως αυτή να είναι και η πλέον πανηγυρική τελετή μεταβίβασης ελληνικής εταιρείας που ιδιωτικοποιείται, ως τώρα, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε πολύ ιδιαίτερο και συμβολικό περιβάλλον και στο πλαίσιο του 1ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας, με παρόντες τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, τον Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι, όπως και υπουργούς των δύο κυβερνήσεων.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περνάει σε ιταλικά χέρια με την Ferrovie να έχει ήδη ανακοινώσει την απόφασή της να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ στην ελληνική εταιρεία που στο εξής εντάσσεται στο δίκτυό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι Ιταλοί επιλέγουν μία σταδιακή μετάβαση της Εταιρείας στο νέο καθεστώς την οποία και θα υλοποιήσουν συνεργαζόμενοι με τους εργαζομένους όπως και με ορισμένα μέλη της παρούσας διοίκησης, συγκροτώντας ένα μεικτό, ελληνο- ιταλικό διοικητικό συμβούλιο.

Έτσι, σήμερα το απόγευμα κιόλας, αναμένεται να εκλεγεί το νέο δ.σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο θα είναι οκταμελές. Διευθύνων σύμβουλος σε αυτό θα παραμείνει ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης, ηλεκτρονικός μηχανικός που διετέλεσε και αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Το πρόσωπο του νέου προέδρου της Εταιρείας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι Ιταλός, όπως και τρία ακόμη μέλη της διοίκησης. Η οκταμελής σύνθεση θα συμπληρωθεί με τρεις Έλληνας ένας εκ των οποίων θα είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων.