7 Οκτωβρίου 2017

Κυπριακή ΑΟΖ: Πρόσω ολοταχώς για δεύτερη γεώτρηση στο "οικόπεδο 11"

Σιγή ιχθύος από την Άγκυρα

Η γαλλική Total, ενημέρωσε και επίσημα σε συναντήσεις και στο Yπουργείο Ενέργειας και με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου ότι προχωρά για δεύτερη γεώτρηση...


... στον στόχο «Ονησίφορος» στο τεμάχιο «11».

Η πραγματοποίηση της νέας γεώτρησης, θα καθοριστεί χρονικά μόλις διασφαλιστούν οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως γεωτρύπανο και αδειοδοτήσεις. Να σημειωθεί ότι επίσημα ακόμα δεν έχει δοθεί πράσινο φως από την ανώτατη ηγεσία στο Παρίσι, ωστόσο παρατηρητές αναφέρουν ότι στα ψηλότερα δώματα του Γαλλικού κολοσσού είναι ενήμεροι των εξελίξεων και οι επίσημες εγκρίσεις είναι βέβαιες αν και δεν πρόκειται για τυπική διαδικασία, αφού απαιτείται και η έγκριση των δαπανών.

Ο σχεδιασμός για δεύτερη γεώτρηση, που λήφθηκε ακριβώς δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης στο «Ονησίφορος Δυτικό 1», βασίζεται και στα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα της γεώτρησης από το γεωτρύπανο «West Capella», που κατέδειξε και στην πράξη, με το έστω περιορισμένου όγκου κοίτασμα, ότι η νέα γεωλογική ερμηνεία των σεισμογραφικών, επεκτείνεται και στην Κυπριακή ΑΟΖ.