19 Οκτωβρίου 2017

Κομματική απαγόρευση εμφάνισης στην τηλεόραση σε 275 βουλευτές

Το κόμμα ΑΚΡ αποφάσισε πως στις πολικές εκπομπές που γίνονται στα τηλεοπτικά κανάλια θα εμφανίζονται μόνο διοικούντες του κόμματος και 25 συγκεκριμένοι βουλευτές.

Στους υπόλοιπους απαγορεύτηκε...


... το να βγαίνουν στις οθόνες. Μόνο 41 μέλη του ΑΚΡ διαθέτουν ¨άδεια¨ εμφάνισης στην τηλεόραση. Από την ¨κατάσταση εκτάκτου ανάγκης¨ που εφαρμόζει το ΑΚΡ, πήρε το μερίδιο του και το ίδιο το κόμμα. Σύμφωνα με την είδηση του Νουράι Μπαμπατζάν από την εφημερίδα Χουριέτ, η απόφαση που πήρε το κόμμα έχει ως εξής:

" Άρχισαν  εργασίες για την ομοφωνία σε δηλώσεις σχετικά με πολιτικά θέματα. Ταυτόχρονα καθορίστηκαν 25 βουλευτές που με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο του κόμματος Μαχίρ Ουνάλ, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το κόμμα σε συγκεντρώσεις και στις οθόνες…. Οι υπόλοιποι βουλευτές δεν θα βγαίνουν στις οθόνες και δεν θα κάνουν δηλώσεις εξ ονόματος του κόμματος. Έγινε γνωστό πως οι βουλευτές προειδοποιήθηκαν και για τις δηλώσεις τους στο τουίτερ".

Έτσι μαζί στα 16 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι ταυτόχρονα και βουλευτές προστεθούν οι 25 αυτοί βουλευτές, διακρίνεται πως 41 πλέον βουλευτές θα έχουν το δικαίωμα εμφάνισης στις τηλεοράσεις. Οι έδρες του ΑΚΡ στην βουλή είναι 316. Υπό αυτή την κατάσταση δηλαδή, απαγορεύτηκε σε 275 βουλευτές του ΑΚΡ να βγαίνουν στις τηλεοράσεις. [Diken, tourkikanea]