22 Οκτωβρίου 2017

"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί αν η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή ή ασιατική"

Ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στο σχόλιο του πρωθυπουργού της Δανίας

Η Τουρκία προχωρά με σταθερά βήματα με την δύναμη που αντλεί από το παρελθόν της, δήλωσε ο πρωθυπουργός...
... της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Τώρα τελευταία γίνεται η μία δήλωση μετά την άλλη σε βάρος της Τουρκίας. Χθες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός της Δανίας είπε ανοησίες. "Η Τουρκία λιώνει μπροστά στα μάτια μας κάτω από το καθεστώς Ερντογάν, πώς θα ενταχθεί έτσι στην Ευρώπη";

» Ποιος είσαι εσύ; Μπορείς εσύ να πεις κάτι στην Τουρκία, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας; Το καθεστώς της Τουρκίας είναι η Δημοκρατία. Διότι με την δύναμη που αντλεί από το παρελθόν, από τον πολιτισμό της [σ.σ. ποιον;], βαδίζει με σταθερά βήματα προς τον σύγχρονο πολιτισμό».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί αν η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή ή ασιατική. Η Τουρκία είναι στο κέντρο και της Ευρώπης και της Ασίας, και γεωγραφικά και πολιτιστικά και ως προς το μέλλον. Αυτοί θέλουν θα κρατήσουν την Τουρκία εκτός για πολύ καιρό. Η αλύγιστη στάση του ΠτΔ, το ότι η Τουρκία αποφασίζει μόνη της παρά τα εμπόδια που της θέτουν, το ότι συνεχίζει σταθερά την ανάπτυξή της, όλα αυτά τους ενοχλούν».

Ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε και τα παρακάτω για το Κουρδιστάν: «Να μείνουν στην θέση τους, και η Μοσούλη, και το Κιρκούκ. Όλοι εκεί πέρα να ζουν καλά και ωραία. Εμείς καταβάλλουμε προσπάθειες για να εξαλείψουμε αυτούς που ταράζουν την ηρεμία, την ποταπή τρομοκρατική οργάνωση PKK που κάνει μαύρη τη ζωή στους αθώους ανθρώπους που ζουν εκεί. Ο αγώνας μας ενάντια στις τρομοκρατικές αυτές οργανώσεις που βάζουν στόχο την αδελφοσύνη μας, την ενότητά μας, την συνοχή μας θα συνεχιστεί αδίστακτα».