16 Οκτωβρίου 2017

Προειδοποίηση Β.Πούτιν για το μέλλον του πλανήτη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε για την κατάσταση όταν η αντιπαλότητα μεταξύ των κρατών δεν εξελίσσεται...


... σε εχθροπραξίες και πόλεμο.

"Ξοδεύουμε τους πόρους μας σε αντιπαλότητα και αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί πάντοτε σε θετικό αποτέλεσμα για όλους, τόσο για τους νικητές όσο και για τους ηττημένους. Εν πάση περιπτώσει, είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε για την κατάσταση. Όταν δε αυτή η αντιπαλότητα δεν εξελιχθεί σε εχθροπραξίες θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την άλλη γραμμή, τη γραμμή συνεργασίας για την αναζήτηση λύσης σε κοινές προκλήσεις και προβλήματα. Αν μπορέσουμε να οικοδομήσουμε τις σχέσεις με τέτοιο τρόπο, ο καθένας σίγουρα θα επωφεληθεί από αυτό".

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Συμφωνία του Παρισιού, κρατώντας μία πιο μετριοπαθή στάση από τον Αμερικανό ομόλογό του , Ντόναλντ Τραμπ. Παρά το ότι υποστήριξε πως υπάρχει διφορούμενες απόψεις για την κλιματική αλλαγή, εντούτοις τόνισε πως η Ρωσία έχει λάβει σκληρές αποφάσεις για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.