16 Οκτωβρίου 2017

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες στα Καλάβρυτα για την ψήφιση της «ταυτότητας φύλου»

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, οι καμπάνες σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων θα χτυπούν...
... πένθιμα, για μία εβδομάδα.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας και εξέφρασε την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από 171 βουλευτές. Η ρύθμιση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη πέρασε με 148 «ναι».

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κάλεσε σε εξέγερση, ενώ αποφασίστηκε η λήψη μέτρων διαμαρτυρίας, όπως οι πένθιμες καμπάνες που θα ηχούν από χθες 15 Οκτωβρίου έως και τις 21 Οκτωβρίου για τρία λεπτά κάθε ημέρα στις 12 το μεσημέρι. Επίσης, θα αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία του Αιγίου, ενώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας θα αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, όπου έχει αναρτηθεί η ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρεται «στην αγωνία της ψυχής του». «Προτείνω, λοιπόν, να προβούμε, ως Μητρόπολις, σε μια δυναμική αντίδραση, όχι ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύσουμε το πρόβλημα, αλλά θα ικανοποιήσουμε τη συνείδησή μας, πράττοντας το καθήκον μας.

Έτσι, ίσως να μπορέσουμε να παρασύρουμε και κάποιους άλλους ώστε να γίνει μια… εξέγερση και να μην περάσουν αμαχητί και σιωπηλά ό,τι προσπαθούν να περάσουν οι σημερινοί κυβερνώντες», γράφει χαρακτηριστικά.

«Αντιχριστιανικό και ανθελληνικό Νομοθέτημα»
Ο Μητροπολίτης κάνει λόγο για ένα «αντιχριστιανικό και ανθελληνικό Νομοθέτημα», ενώ επισημαίνει πως «είναι εξωφρενική έμπνευση να αλλάζει κανείς το φύλο του με απλή αίτηση, σε λίγα λεπτά».

«Όποιος έχει “δυσφορία για το φύλο” που του χάρισε ο Θεός πάσχει από ψυχική ασθένεια», τονίζει, ενώ σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κάνει αναφορά στο «βδελυρό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας», η οποία, όπως υποστηρίζει, «είναι θανάσιμο αμάρτημα που επισύρει την οργή του Θεού».