16 Οκτωβρίου 2017

Μαζική παραγωγή για το πρωτοποριακό όχημα Probot V2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Την είσοδο στη φάση της μαζικής παραγωγής του παντοδαπού εδάφους, μη επανδρωμένου χερσαίου οχήματος Probot V2, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Roboteam.

Η απόφαση ελήφθη [δείτε το βίντεο]...

... μετά την ανάθεση συμβάσεων για την παραγωγή και προμήθεια του χαμηλού βάρους, υψηλής μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου και δυνατότητας εκτέλεσης αποστολών αναγνώρισης, μη επανδρωμένου, από δύο υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας οι συμβάσεις αφορούν συνολικά 40 μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα. Ας σημειωθεί ότι στη σχετική ανακοίνωση τύπου η Roboteam κοινοποίησε την ταυτότητα μίας από τις δύο αμερικανικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα της υπηρεσίας μείωσης αμυντικής απειλής (DTRA: Defense Threat Reduction Agency).

Το Probot V2 αποτελεί τη δεύτερη γενεά του μη επανδρωμένου χερσαίου οχήματος λογιστικής υποστήριξης που πλέον έχει δυνατότητα «σιωπηλής» λειτουργίας για χρονικό διάστημα 72 ωρών (σε σχέση με τις 10 ώρες της πρώτης γενεάς) σε αποστάσεις έως περίπου 100 χλμ.

Μάλιστα, με τη βοήθεια γεννήτριας βάρους περί τα 13 κιλά, το Probot V2 μπορεί κατά την κίνηση του να επαναφορτίσει τους συσσωρευτές, ώστε να παρέχει στους μαχητές σχεδόν απεριόριστη εμβέλεια. [defence-point]