26 Οκτωβρίου 2017

Γιατί αποχωρεί το προσωπικό της TOTAL από την Κύπρο;

Σε σημαντική σύμπτυξή της παρουσίας της στην Κύπρο με το τέλος του χρόνου προχωρά η γαλλική ΤΟΤΑL, χωρίς να εγκαταλείπει τα δικαιώματα και την παρουσία της...


... στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το προσωπικό και οι ειδικοί που έφερε τον τελευταίο χρόνο από διάφορα μέρη του κόσμου, αποχωρούν στο τέλος Δεκεμβρίου, ενώ το ίδιο ισχύει για μέρος του επιτόπιου προσωπικού, τους συνεργάτες και υπεργολάβους, που ήδη ενημερώθηκαν ότι δεν θα ανανεωθούν συμβόλαια.

Στην Κύπρο, το τελευταίο διάστημα λόγω και του γεωτρητικού της προγράμματος η ΤΟΤΑL συγκέντρωσε συνολικά περίπου 30 ειδικούς και άλλο προσωπικό. Η μεγάλη τους πλειοψηφία αποχωρεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ» θα παραμείνει μόνο ο γενικός διευθυντής της ΤΟΤΑL Κύπρου και ακόμα ένα - δυο πρόσωπα από το τοπικό προσωπικό.

Κι αυτό επειδή οι πλείστες εργασίες πλέον και σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ γίνονται στο Παρίσι. Τέτοιες εργασίες είναι η επεξεργασία δεδομένων της πρώτης γεώτρησης και ανάλυση και σχεδιασμός της επόμενης.

Ο διευθυντής με το προσωπικό που παραμένουν, έχουν κύρια αποστολή τις συνεννοήσεις με την ιταλική ΕΝΙ, που έχει τον κύριο λόγο στο τεμάχιο «6» για την επικείμενη γεώτρηση στο τεμάχιο αυτό. Να σημειωθεί ότι στο «6» διαχειριστής επιχειρησιακά είναι η ΕΝΙ και η ΤΟΤΑL συμμετέχει ως συνεταίρος. (philenews)