3 Νοεμβρίου 2017

"Με δανεικά περιπολικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου"

Με δανεικά περιπολικά από άλλους νομούς της χώρας και δίχως τη συμμετοχή της Σχολής Αστυφύλακων παρουσιάστηκε φέτος η Ελληνική Αστυνομία στη μεγάλη επίσημη στρατιωτική...


... παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό καταγγέλει το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για αδικίες στην παρέλαση σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή, η Ομάδα Εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, «στο Μηχανοκίνητο μέρος της παρέλασης διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιπολικών οχημάτων είχε αποσπαστεί από άλλους Νομούς της χώρας εκτός Θεσσαλονίκης (δηλαδή από άλλες Διευθύνσεις Νομών)». «Δυστυχώς, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικης Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δεν έχουν τόσα πολλά καινούργια υπηρεσιακά οχήματα», αναφέρει το ΕΚΑ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, «στο επόμενο Πεζοπόρο μέρος ενώ όλες ανεξαιρέτως οι Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συμμετείχαν κανονικά στην παρέλαση, δηλαδή και οι Σχολές Αξιωματικών και οι Υπαξιωματικών, καθώς βέβαια και η Σχολές Πυροσβεστικής, με έκπληξη διαπιστώθηκε πως η μόνη Σχολή που απουσίαζε ήταν η Ανώτερη Σχολή Αστυφύλακων παρόλο βέβαια που είναι και η μεγαλύτερη απ’ όλες τις Σχολές σε αριθμό σπουδαστών από τους υπόλοιπους Κλάδους και Σώματα Ασφαλείας».

«Είναι καιρός οι συνάδελφοι Δόκιμοι Αστυφύλακες να εκπαιδεύονται πραγματικά στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, όπως όλοι οι υπόλοιποι σπουδαστές και να σταματήσει η χρησιμοποίησή τους ως Αστυφύλακες εκτελώντας υπηρεσία 8ωρου καλύπτοντας τις τεράστιες ανάγκες προσωπικού συνολικά του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας», καταλήγει το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών.