14 Δεκεμβρίου 2017

"Παντρεμένες γυναίκες είστε, δεν ντρέπεστε να κάνετε ποδήλατο";

Eπίθεση προς τις γυναίκες που έκαναν ποδήλατο

Στο Ζόγκουλντακ ο Σελτσούκ Κ. -σωματοφύλακας του Ομέρ Ουνάλ δημάρχου του Φίλιος και μέλους του ΑΚΡ-, επιτέθηκε φραστικά και προσέβαλε γυναίκες...


... που έκαναν ποδήλατο.

Ομάδα γυναικών που είναι μέλη της Πλατφόρμας Γυναικών Ζόγκουλντακ, την ώρα που έκαναν ποδήλατο στην ακτή του Φίλιος, δέχτηκαν επίθεση από τον Σελτσούκ Κ. Ο δράστης προσέβαλε την Γκιονούλ Γ. και τον σύζυγο της και στην διάρκεια της λογομαχίας τής έσφιξε τον λαιμό. Με την παρέμβαση τρίτων απομακρύνθηκε, ενώ γυναίκα που χτυπήθηκε πήγε στην στρατοχωροφυλακή και έκανε καταγγελία.

Ποιος ξαμόλησε αυτόν τον θρησκόληπτο στον δρόμο;
Μετά από το περιστατικό ο βουλευτής του CHP Σεραφεττίν Τουρπσού, δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την επίθεση που έκανε ο Σελτσούκ Κ. που ανεπίσημα ασκεί καθήκοντα σωματοφύλακα του δημάρχου Ομέρ Ουνάλ. Ο βουλευτής CHP Σεραφεττίν Τουρψού, είπε πως ο Σελτσούκ Κ. πήγε και είπε στις γυναίκες πως "Δεν θέλουμε στο Φίλιος οι γυναίκες να κάνουν ποδήλατο. Ανεβαίνετε στα ποδήλατα και προκαλείτε τους πάντες. Παντρεμένες γυναίκες είστε, δεν ντρέπεστε;"

Μάλιστα όπως είπε όταν η Γ.Γ. αντέδρασε, αυτός την έπιασε από τον λαιμό και της είπε "Εδώ εμείς είμαστε οι αγάδες, θα μας ρωτάς. Θα λογαριαστούμε με όλες σας. Θα τα πούμε και με τον άντρα σου" και για αυτό πρέπει να πάρει την τιμωρία που του αρμόζει.

Ο Τουρψού είπε πως "Η μεγαλύτερη ανηθικότητα είναι οι τύποι που θέλουν να είναι φύλακες της ηθικής. Άλλωστε είναι φανερό το πως είναι ο εσωτερικός τους κόσμος. Δεν μπορεί αυτοί να αποφασίζουν τον πως θα ντύνονται οι γυναίκες, πως θα κινούνται πως θα ζούνε, τι θα κάνουν και τι δεν θα κάνουν.

Η λεκτική και φυσική βία σε βάρος των γυναικών έχει πάρει πια μορφή ανεξέλεγκτη. Και καθώς αυτοί οι τύπου με τις άρρωστες ψυχές δεν τιμωρούνται όπως πρέπει, παίρνουν θάρρος, τους έχουν παραχαϊδέψει κάποιοι. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, αυτοί οι τύποι που βάζουν τον εαυτό τους στην θέση του υπερασπιστή της ηθικής θα πληθύνουν. Δεν πρέπει να επιτραπεί αυτό.

Ρωτάω από εδώ, αυτός ο πρωτόγονος, αυτός ο ανώμαλος από ποιο νοσοκομείο απέδρασε; Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτόν τον ψυχικά άρρωστο; Ποιος ξαμόλησε αυτόν τον θρησκόληπτο στον δρόμο; Καλώ από εδώ τον κύριο εισαγγελέα της Δημοκρατίας να παρέμβει, ζητώ αυτός ο ανώμαλος να τιμωρηθεί όπως του πρέπει. Αυτό το θέμα θα το παρακολουθήσω". [cumhuriyet, tourkikanea]