27 Δεκεμβρίου 2017

Η τουρκόψυχη Μπιρλίκ χαίρεται που η ΣΕΚΑΠ οδηγείται σε πτώχευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που στράφηκε κατά του Σαββίδη έχει κάποια λύση;

Σε πτώχευση οδεύει η βιομηχανία τσιγάρων ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Όλα θα ξεκαθαριστούν στην έκτακτη γενική συνέλευση...


... που θα γίνει την Πέμπτη στις 28.12.2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Δ.Σ. της εταιρίας ΣΕΚΑΠ, στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη, θα αποφασιστεί να αρχίσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικής πτώχευσης. Γράφει η τουρκόψυχη Μπιρλίκ:

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Όπως είναι γνωστό το 2012 η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (ΑΤΕ) που είχε σχεδόν το σύνολο των μετοχών της βιομηχανίας τσιγάρων ΣΕΚΑΠ, την έβγαλε προς πώληση. Η τουρκική εταιρία SEBA Εξωτερικό Εμπόριο και Μεταφορές υπέβαλε προσφορά, αλλά επειδή ήταν τουρκική εταιρία, το Δ.Σ. των συνδικάτου και εργάτες εναντιώθηκαν και εντέλει προτιμήθηκε ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. [birlikgazetesi.net, αντιφωνητής]

Σχόλιο: Όπως είναι φυσικό και επόμενο η τουρκόψυχη Μπιρλίκ σχεδόν επιχαίρει για την αποτυχία (όπως φαίνεται) του εγχειρήματος Σαββίδη στην Θράκη. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι η στάση του κόμματος της ΝΔ. Με κυβέρνηση Σαμαρά σχεδόν τον παρακάλεσαν να πάρει την ΣΕΚΑΠ ακριβώς για να μην την πάρει η τουρκική εταιρία. Και καλά έκαναν τότε. Πλην όμως προφανώς δεν του την πούλησαν "καθαρή".

Και όταν εκ των υστέρων είτε επειδή ο Σαββίδης έδειξε σε δηλώσεις του συμπάθεια προς τον Τσίπρα, είτε επειδή ο Αμερικανός πρεσβευτής τους "τράβηξε το αυτί", άρχισαν να εναντιώνονται! Και όταν η κυβέρνηση έφερε νόμο σχετικά με τις οφειλές κρατικών επιχειρήσεων, αυτοί άρχισαν να λένε πως "χαρίζετε πρόστιμα στον Σαββίδη".

Ελπίζουμε να κυριαρχήσει εντέλει ο κοινός νους και όχι η λογική του κομματικού συμφέροντος και να βρεθεί ένας τρόπος μην πάει σε πτώχευση η εταιρία. Εκτός αν κάποιοι προτιμούν πια τους Τούρκους "επενδυτές" παρά τον Σαββίδη. Όλα τα περιμένουμε.