14 Δεκεμβρίου 2017

"Μα είναι δυνατόν το πάνω μέρος να είναι μπουρδέλο και το κάτω βιβλιοθήκη";

του Τουρκοκύπριου Σενέρ Λεβέντ, afrikagazetesi
Από αυτά που λέτε φαίνεται πως δεχτήκατε πως εδώ είναι ένα πραγματικό κράτος…

Και επιδιώκετε να βελτιώσετε τις χαλασμένες δομές αυτού του κράτους…

... Τι θα πράξετε; Θα δημιουργήσετε μια καθαρή κοινωνία… Θα αποτρέψετε την διαφθορά. Υπόσχεστε μια δομή που δεν θα κλέβει, δεν θα κάνει απατεωνιές, δεν θα προσλαμβάνει λόγω κομματισμού, θα αναγνωρίζει σε όλους ίσες ευκαιρίες και δεν θα μοιράζει δουλειές δίχως διαγωνισμούς. Θα απαλλάξετε την παιδεία, την υγεία και την κίνηση στους δρόμους από τον βασιβουζουκισμό.

Θα εξαφανίσετε τα μαύρα χρήματα και τα ναρκωτικά… Θα πάρεις φόρους από αυτούς που δεν δίνουν φόρους. Δεν θα μοιράζεις ιθαγένειες… Όλα καλά... Αλλά αυτά μπορεί να τα κάνει μια υποδιοίκηση που είναι υπό τις εντολές μιας ανώτερης διοίκησης; Για να το ζητήσετε εσείς αυτό , δεν πρέπει πρώτα να το ζητήσει και η ανωτέρα διοίκηση; Εγώ δεν πιστεύω πως η ανωτέρα μας διοίκηση επιδιώκει το καλό, την ωραιότητα και την αλήθεια.

Το αντίθετο…  Μέχρι τον ουρανό φτάνει η διαφθορά τους  Ψεύτες… Λαδιάρηδες.. Απατεώνες… Η αλήθεια και η τιμιότητα δεν τους αρέσει καθόλου.

Δεν αγαπάνε την δημοκρατία. Έβαλαν χειροπέδες στα δικαστήρια και στα ΜΜΕ. Εξυψώνουν τους βιαστές και γεμίζουν τις φυλακές με αθώους… Μη ξέροντας που να βάλουν τα εκατομμύρια τους, τα κρύβουν σε κουτιά παπουτσιών. Μα με μια τέτοια ανώτερη διοίκηση, πως θα πράξετε εσείς όμορφα και ωραία πράγματα;

Για εξηγήστε μου. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως θα πράξετε αυτά που υποσχεθήκατε. Είναι δυνατόν οι υπηρέτες ενός κακού και σκληρόκαρδου βασιλιά να είναι καλόκαρδοι; Εάν δεν λυθεί το Κυπριακό, η επίλυση των θεμάτων-βουνό που έχουμε με την ανωτέρα διοίκηση είναι μόνο ένα όνειρο. Mάλιστα η ανωτέρα διοίκηση μας βλέπει σαν τον εαυτό της… Για αυτό συνέχεια λένε πως "Ότι υπάρχει σε εσάς θα υπάρχει και σε εσάς".

Ο δούλος του άθλιου και ο ίδιος άθλιος είναι…  Αυτό δεν αποδεικνύουν και οι υποδιοικήσεις μας που ήρθαν και πέρασαν;