14 Δεκεμβρίου 2017

Νέα επεισόδια στις ΗΠΑ στη δίκη με το μεγάλο… τουρκικό ενδιαφέρον

Το FBI του έδωσε σε μάρτυρα 50.000 δολάρια... ως οικονομική βοήθεια!

Ο Άνταμ Κλάσφελντ, δικαστικός συντάκτης Courthouse News, ανέφερε ότι ο Χουσεΐν Κορκμάζ, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής...
... της τουρκικής αστυνομίας και φερόμενος ως οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, κατέθεσε πως το FBI του έδωσε ποσό 50.000 δολαρίων ως οικονομική βοήθεια.

Είχε αρνηθεί ότι είχε σχέση με το λεγόμενο από το καθεστώς Ερντογάν «δικαστικό πραξικόπημα» του Δεκεμβρίου, όταν ήταν κρατούμενος στην Τουρκία, όμως πλέον, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, διαψεύδει τα λεγόμενά του καταθέτοντας στη δίκη Ζαράμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο Κορκμάζ δήλωσε στις ΗΠΑ πως ήταν ερευνητής στην επίμαχη υπόθεση στην Τουρκία, έχοντας μάλιστα οχτώ άτομα στη διάθεσή του. Κατέληξε στις ΗΠΑ καθώς οι διωκτικές αρχές ενδιαφέρονταν για το υλικό των υποκλοπών που κατάφερε να βγάλει από τη χώρα του, την οποία εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί την οικογένειά του.

Επιμένει ότι δεν είχε στρατολογηθεί από τους Αμερικανούς, αλλά η «εισαγγελία» στις ΗΠΑ (βλ. FBI), τον ενίσχυσε με το ανωτέρω ποσό χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι τέτοιο. Ο ίδιος είχε ξεκινήσει έρευνα για τον Ζαράμπ το 2012 με την υποψία ότι εμπλεκόταν σε λαθρεμπόριο χρυσού και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».