16 Δεκεμβρίου 2017

Κίνα: Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην Ασία

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση με αληθινά πυρά, κατά μήκος των συνόρων της με τη Βόρεια Κορέα έχει ξεκινήσει η Κίνα, στέλνοντας σαφές μήνυμα...


... τόσο προς το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, όσο και προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο ολοένα και αυξάνεται, καθώς η Ουάσινγκτον πιέζει για ναυτικό αποκλεισμό της Βόρειας Κορέας. Η τελευταία με τη σειρά της τόνισε πως σε περίπτωση που αποφασιστεί ναυτικός αποκλεισμός, θα σημάνει την έναρξη του πυρηνικού πολέμου, καθώς το χτύπημα θα είναι «ανελέητο».

Το θερμόμετρο στην περιοχή ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς τα στρατιωτικά γυμνάσια απ' όλες τις πλευρές διεξάγονται σε καθημερινή βάση. ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τον προηγούμενο μήνα. Πριν από λίγες ημέρες, η Κίνα κατέβασε τουλάχιστον 40 πολεμικά πλοία στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, την οποία έτσι και αλλιώς, θεωρεί ντε φάκτο δική της επικράτεια.

Ο Κινέζος ειδικός στρατιωτικός αναλυτής, Li Jie, δήλωσε ότι οι ασκήσεις του Πεκίνου στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, αποστέλλουν κυρίως ένα μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η κινεζική ηγεσία θα θεωρήσει τον Αμερικανό πρόεδρο υπεύθυνο για το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου ή ενός επεισοδίου στην περιοχή τους.