17 Δεκεμβρίου 2017

Eρντογάν: Οι μουσουλμάνοι μπορεί να χάσουν τη Μέκκα αν δεν καταφέρουν να κρατήσουν την Ιερουσαλήμ

Οι μουσουλμάνοι ενδέχεται να χάσουν και άλλες ιερές τοποθεσίες, αν η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως ισραηλινή πρωτεύουσα δεν αντιστραφεί, δήλωσε...


... ο Τούρκος Πρόεδρος.

"Αν χάσουμε την Ιερουσαλήμ τότε δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τη Μεντίνα. Εάν χάσουμε τη Μεντίνα - θα χάσουμε τη Μέκκα και την Κάαμπα ", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην τελετή απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν ήταν ένας από τους πιο φανατικούς κριτικούς της αμφισβητούμενης απόφασης του Προέδρου Τράμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επικρίνει άλλα έθνη για την «αδύναμη» απάντησή τους στην κίνηση των ΗΠΑ.

Το Σάββατο, ο Ερντογάν προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ακυρώσει την απόφαση του Τράμπ. Εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ενεργήσει για το θέμα αυτό, η Τουρκία θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο μέσα στα νομικά πλαίσια για την καταπολέμηση της αναγνώρισης των ΗΠΑ, υποσχέθηκε. "Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη ή την Ιερουσαλήμ μόνο και μόνο επειδή το θέλει το Ισραήλ".

"Όπως πριν από έναν αιώνα, ο ισλαμικός κόσμος αντιμετωπίζει προσπάθειες να τον αναμορφώσουν με αίμα, δάκρυα και διαμάχες μεταξύ αδελφών", ανέφερε ο Ερντογάν, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Οι άνθρωποι στον ισλαμικό κόσμο πρέπει να είναι "προετοιμασμένοι για επιθέσεις που προσπαθούν να αλώσουν τους μουσουλμάνους από μέσα", είπε.