10 Δεκεμβρίου 2017

Πορνοστάρ βρέθηκε νεκρή στις ΗΠΑ αφότου εξέφρασε μη πολιτικά ορθή αλήθεια για τους gay

Τραγικό τέλος για μια νεαρή πορνοστάρ Mercedes Grabowski, ή γνωστή ως August Ames στις ταινίες, 23 ετών, πολύ δημοφιλής με πολλά βραβεία για τις "παραστάσεις" της.

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε νεκρή...


... σε μια φαινομενική αυτοκτονία, λίγο καιρό μετά την παρενόχλησή της στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, επειδή αρνήθηκε να κινηματογραφήσει μια πορνογραφική ταινία με έναν γκέι πρωταγωνιστή πορνό. "Η Ames βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Camarillo της Καλιφόρνιας. Η αιτία θανάτου προσδιορίστηκε ως «ασφυξία λόγω απαγχονισμού», ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Η διαμάχη ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η Ames υπαινίχθηκε στο Twitter ότι πιέστηκε να κάνει σεξουαλικές πράξεις με έναν άνδρα που είχε ιστορικό σε ομοφυλικό πορνό. Αυτό θα έπρεπε να ήταν προσωπική της επιλογή. Άλλωστε η σεξουαλική ζωή ενός ατόμου είναι δική του υπόθεση. Όμως μάλλον δεν αποτελεί πεποίθηση κάτι τέτοιο για όλους όσους το υποστηρίζουν.

Μόλις η Ames δημοσίευσε το πρώτο της tweet εξηγώντας ότι δεν θα έκανε τη σκηνή, δέχτηκε επίθεση από επικριτές που την κατηγόρησαν ότι ήταν ομοφοβική. Δεδομένου ότι το ίδιο πλήθος που αγκαλιάζει συνήθως τη φιλελεύθερη σεξουαλικότητα στράφηκε κατά της Ames, αυτή αναγκάστηκε να εξηγήσει ότι η επιλογή της βασίστηκε στην ανησυχία της για την ασφάλεια και τις προσωπικές της προτιμήσεις. Πράγμα κατανοητό, δεδομένων των ιατρικών κινδύνων που ενέχει μια τέτοια πράξη.

Δεν είμαι ομοφοβική
Τα περισσότερα κορίτσια δεν κάνουν γυρίσματα με παιδιά που έχουν πάρει μέρος σε γκέι πορνό, για ασφάλεια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με μένα. Δεν βάζω το σώμα μου σε κίνδυνο ", δημοσίευσε στο Twitter. Τα πραγματικά γεγονότα υποστηρίζουν τις ανησυχίες της: Το ομοφυλόφιλο σεξ είναι αναμφισβήτητα πιο επικίνδυνο από άλλες σεξουαλικές πράξεις.

"Οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφισεξουαλικοί άνδρες αποτελούν περίπου το 2% του πληθυσμού των Η.Π.Α. αλλά αντιπροσωπεύουν το 70% των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV", ανέφερε έκθεση των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών των Η.Π.Α. "Ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών ζουν με τον ιό HIV σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν HIV-θετικό σύντροφο".

"Οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφισεξουαλικοί άνδρες διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο για άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες (STD), όπως η σύφιλη, η γονόρροια και τα χλαμύδια», προσθέτει το CDC. Το να θέλει λοιπόν κάποιος να παραμείνει υγιής είναι ομοφοβικό;

Φίλοι της Ames ανέφεραν ότι η ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη, και ότι ωθήθηκε στα άκρα από την πρόσφατη διαμάχη στο διαδίκτυο. Αρκετοί χρήστες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου κι ενός ηθοποιού σε πορνό, δεν έδειξαν καμία τύψη για την αυτοκτονία, αλλά φάνηκαν να υποδηλώνουν ότι στην Ames άξιζε να πεθάνει λόγω του τρόπου με τον οποίο οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.