16 Ιανουαρίου 2018

Οι άδειες ανακλήθηκαν, τα κρεβάτια στην εντατική εκκενώθηκαν

Σε εγρήγορση ο τουρκικός στρατός στο Κίλις

Στην περιοχή γίνονται μεταφορές στρατευμάτων, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες των εργαζομένων στην υγεία και στο στρατό.

Μετά από τη σύνθημα...
... για επέμβαση που έδωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, στην πολύ Κίλις που είναι η πιο κοντινή στο Άφριν, παρατηρείται στρατιωτική κινητικότητα. Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από στρατιώτες. Στην ομιλία που έκανε προχθές στο Ελάζιγκ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως εντός μιας εβδομάδας θα γίνει η επέμβαση στην περιοχή Αφριν.

Την ώρα που γινόταν οι δηλώσεις αυτές του Ερντογάν, έγιναν βολές πυροβολικού προς τις θέσεις του YPG που βρίσκονται στο Άφριν. Οι βολές αυτές του πυροβολικού συνεχίστηκαν και χθες.

Προχτές το βράδυ πέντε φορτηγά έμφορτα με άρματα μάχης  μεταφέρθηκαν στην περιοχή Χατάι. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων, τα φορτηγά αυτά με τα άρματα μάχης μεταφέρθηκαν στην περιοχή Ρεϊχανλί που είναι η πλέον κοντινή περιοχή στο Αφριν. Τονίστηκε πως αυτά τα άρματα μάχης μεταφέρθηκαν στην συνοριακή περιοχή στις μονάδες που βρίσκονται εκεί ως ενίσχυση.

Ο Ερντογάν συνέχισε και χτες την ρητορική του περί επέμβασης στην περιοχή. Μιλώντας στην πόλη Τοκάτη στο έκτο συνέδριο του κόμματος εκεί, ανέφερε πως η επιχείρηση που άρχισε με τις βολές του πυροβολικού θα συνεχιστεί: "Πλέον το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο. Κατά τις επόμενες μέρες, θα συνεχίσουμε το πρώτο βήμα που κάναμε για την εκκαθάριση των νοτίων συνόρων μας από την τρομοκρατία με την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη εκκαθαρίζοντας και την περιοχή του Άφριν".

Σύμφωνα με τοπικές πηγές στο Κιλις πλέον οι άδειες των οδηγών ασθενοφόρων, των εργαζομένων στην υγεία και των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας έχουν ανακληθεί. Οι μονάδες εντατικής παρακολούθησης στα νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί. Στην συνοριακή περιοχή έχουν στηθεί νοσοκομεία εκστρατείας. Στην πόλη κυριαρχεί το κλίμα πως όπου να ‘ναι θα αρχίσει ο πόλεμος ενώ ήδη ακούγονται βολές πυροβολικού. Οι κάτοικοι του Κιλκίς καθώς δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει είναι ανήσυχοι. [artigercek, tourkikanea]