23 Φεβρουαρίου 2018

SNAM: Κάνουμε την Αθήνα κέντρο της δραστηριότητάς μας στη ΝA Μεσόγειο

Στις προτεραιότητές της, στις δυνατότητες συνεργασίας της Ελλάδας με την Ιταλία στον τομέα του φυσικού αερίου, αλλά και στην ανάπτυξη του ΔΕΣΦΑ με νέες υποδομές και υπηρεσίες, ώστε...


... η χώρα μας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο, αναφέρεται ο επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων της SNAM Φεντερίκο Ερμόλι, με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή», λίγες μέρες μετά την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για το 66% του ΔΕΣΦΑ από την κοινοπραξία της οποίας ηγείται.

“Φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε την εταιρεία περαιτέρω και να συνεισφέρουμε στο να γίνει η Ελλάδα ένας ενεργειακός κόμβος στην Μεσόγειο για φυσικό αέριο προερχόμενο από διαφορετικές περιοχές”, δηλώνει ο κ. Ερμόλι, επισημαίνοντας ότι ο ΔΕΣΦΑ χρειάζεται εταίρους αρκετά δυνατούς, που θα επενδύσουν στο μέλλον της εταιρείας, για την χώρα και για τον γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να παίξει.

Αναφερόμενος στη στρατηγική σημασία που έχει η Ελλάδα για τη SNAM, ο κ. Ερμόλι αποκαλύπτει ότι η SNAM σκοπεύει να ανοίξει κεντρικά γραφεία στην Αθήνα από όπου θα διευθύνει τις στρατηγικής σημασίας αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, “μία περιοχή με σημαντικές ευκαιρίες για το φυσικό αέριο από την Κασπία, τη Ρωσία και πιθανότατα από το Ισραήλ, την Κύπρο και τον Λίβανο. Η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν έναν σημαντικότατο ρόλο να διαδραματίσουν στη δημιουργία της Ενεργειακής Ένωσης και μίας στρατηγικής συμμαχίας για τη Μεσόγειο”.

Το στέλεχος της SNAM αναφέρει, τέλος, τέσσερις τομείς συνεργασίας μεταξύ SNAM και ΔΕΣΦΑ και κατ’ επέκταση Ιταλίας και Ελλάδας στο φυσικό αέριο:
Μείωση του ενεργειακού κόστους με στόχο την αύξηση της παραγωγής και της τόνωσης του ΑΕΠ, αύξηση της ασφάλειας στην προμήθεια φυσικού αερίου με την ανάπτυξη νέων υποδομών και την προσέλκυση νέων πόρων από την Κασπία, την Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG από όλο τον κόσμο, δράση για το κλίμα: μείωση των εκπομπών CO2 και άλλων ρυπογόνων εκπομπών, έρευνα και καινοτομία σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα: ώθηση της πρώιμης χρησιμοποίησης εναλλακτικών καυσίμων για δίκυκλα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά και πλοία, αναπτύσσοντας περιφερειακές ικανότητες και βιομηχανίες. [energypress]