30 Μαρτίου 2018

Ιμπραήμ Καραγκιούλ: Οι Δυτικοί κάνουν συσκέψεις με τους χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας

«Η Τουρκία δεν πρέπει να σταματήσει πουθενά μετά το Αφρίν», γράφει ο αρχισυντάκτης της Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γνωστός και ως το «φερέφωνο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία «δεν πρέπει να διστάσει», συνεχίζει...
... ο ίδιος, «θα χάσει τη στιγμή που θα σταματήσει και δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεκινήσει ξανά».

«Βεβαίως δεν χρειαζόμαστε εντάσεις ή έναν πόλεμο με τη Δύση», λέει ο ίδιος που σε προηγούμενο άρθρο του προφήτευε ότι μέσα στο 2018 θα γίνει ένας «αποκαλυπτικός πόλεμος» μεταξύ Δύσης και Τουρκίας, αλλά -συνεχίζει- «όσο συνεχίζουν να μας επιτίθενται, όσο κάνουν τη μία σύσκεψη πίσω από την άλλη με τους χάρτες του διαμελισμού της Τουρκίας στα χέρια τους, εάν αφήσουμε τους εαυτούς μας στο έλεός τους θα είναι καταστροφή».

Για αυτό συμβουλεύει ότι η Τουρκία πρέπει να συνταχθεί ανοιχτά με τη Ρωσία. «Οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο», γράφει. Καθώς οι ΗΠΑ και η ΕΕ αναμετρούνται με τη Ρωσία «θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν το μέτωπο Τουρκίας και Ρωσίας. Το έκαναν και στο παρελθόν. Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από το χέρι των γκιουλενιστών ήταν ένα τέτοιο σχέδιο».

«Η χώρα μας πρέπει να αποφύγει να πέσει σε αυτή την παγίδα ξανά. Τη στιγμή που θα πέσουμε (σ.σ. στην παγίδα), ξεχάστε τη συνέχεια μετά την Αφρίν, θα χάσουμε και την Αφρίν και την Αντιόχεια».