20 Μαΐου 2018

Γιορτή στις 19 Μαΐου στο τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης - ΕΙΚΟΝΕΣ

Με ποντιακές στολές χορεύουν γιορτάζοντας τις σφαγές των Ελλήνων

Ενθουσιώδης ο τουρκόψυχος Τύπος της Θράκης, γράφει ότι η 19η Μαΐου-Ημέρα Νεολαίας-Αθλητισμού και Τιμής του Ατατούρκ, γιορτάστηκε με ενθουσιασμό στο σπίτι [δείτε τις εικόνες]...

... του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, παραδοσιακούς χορούς χόρεψε η ομάδα του Συλλόγου Νεολαίας και Αθλητισμού του Τσανάκκαλε. Παίχθηκαν επίσης παραδοσιακά τραγούδια που άρεσαν στον Ατατούρκ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν και Τούρκοι τουρίστες που είχαν έρθει από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόξενος Οκάν στην ομιλία που έκανε πριν από την τελετή, ανέφερε πως ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με την ζωή του, με τους αγώνες που έδωσε αλλά και ως Θεσσαλονικιός, έδινε σημασία στις καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι μαζί με τον τότε μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας τον Βενιζέλο, έκαναν τις συμφωνίες.

Η εκδήλωση έληξε με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσιάστηκαν στην αυλή του σπιτιού του Ατατούρκ, δίπλα ακριβώς στην ροδιά και με το παραδοσιακό τραγούδι για την Θεσσαλονίκη. [birlikgazetesi.net]