20 Μαΐου 2018

«Πυρηνικές» περιπολίες των Ρώσων: Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στην Αρκτική - BINTEO

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Αρκτική, με απόφαση της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας να αυξήσει τις περιπολίες των στρατηγικών βομβαρδιστικών που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή [δείτε το βίντεο]...


... έρχεται μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να επανασυστήσουν τον 2ο Στόλο, αλλά και τις εξελίξεις στην Συρία. Οι ρωσικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις διευρύνουν την παγκόσμια εμβέλειά τους και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην περιπολία της Αρκτικής με υπερηχητικά βομβαρδιστικά, σύμφωνα με τον διοικητή της στρατηγικής αεροπορίας Στρατηγού Πολεμικής Αεροπορίας Σεργκέι Κομπυλάς.

«Φέτος, σχεδιάζουμε να στείλουμε Tu-160s στον Αναντίρ [ανατολική πόλη της Ρωσίας στην Αρκτική]. Η Αρκτική έχει στρατηγική σημασία για εμάς και ερευνούμε τη δημιουργία νέα αεροδρόμια και άλλους τρόπους αύξησης της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορα μας», ανέφερε ο κύριος Kobylash στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda του υπουργείου Άμυνας.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας υπενθύμισε επίσης πως τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 βρέθηκαν στο Αναντίρ στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας για πρώτη φορά πέρυσι, καθώς και στο Βορκούτα, που βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Ωστόσο, οι περιπολίες στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων κατέκτησαν και νέους ορίζοντες πάνω από τα ζεστά νερά σε όλο τον κόσμο, σημειώνει ο Υποπτέραχος.

«Οι πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών μας στον ισημερινό, στην Ινδονησία, δείχνουν ότι το φάσμα των καθηκόντων μας αυξάνεται μαζί με το εύρος των πτήσεων μας και τον αριθμό των αεροδρομίων όπου μπορούμε να έχουμε παρουσία», δήλωσε ο Κομπυλας.

Σημείωσε επίσης ότι το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 είναι οπλισμένος με προηγμένους πυραύλους Κρουζ Kh-102, ενώ τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 φέρουν πυραύλους μεγάλης εμβέλειας αέρος-θαλάσσης Kh-22.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει διευρύνει σημαντικά την ασφάλεια των συνόρων της στην περιοχή της Αρκτικής, η οποία υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό συνεπάγεται την κατασκευή νέων βάσεων και την ανακαίνιση των παλαιών, καθώς και την εγκατάσταση ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, καλά εξοπλισμένα στρατεύματα και ειδικές δυνάμεις.

Η χώρα έχει τέσσερις μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της βορειότερης στρατιωτικής εγκατάστασης, την επονομαζόμενη Arctic Trifoil.

Δείτε βίντεο των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 εν δράσει στην Συρία και την Αρκτική: