20 Μαΐου 2018

Φαίνεται ότι ο Α. Τσίπρας δέχθηκε κατ’ αρχάς το "Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια"

Πόσο μάς λείπει ο πατριώτης αρχιεπίσκοπος!
Εχθές αναρωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν Έλληνας πατριώτης με στοιχειώδεις γνώσεις, να αποδεχθεί ονομασία για τα Σκόπια που να περιλαμβάνει τον όρο Ίλιντεν, που σηματοδοτεί...


... την αποτυχημένη προσπάθεια των γειτόνων Σλάβων να εντάξουν την Μακεδονία στην Βουλγαρία.

Εξακολουθώ να είμαι αναστατωμένος, επειδή αγνοώ ποια είναι τα κίνητρα του πρωθυπουργού, των επιτελών του, αλλά και του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, όταν καθημερινώς βρισκόμαστε μπροστά σε ανεξήγητες καταστάσεις. Και καλούμαστε να προβούμε σε υποθέσεις, μη γνωρίζοντες τι άλλο μας επιφυλάσσει το αύριο.

Και μπορεί μεν η καθολική αντίδραση των Ελλήνων πατριωτών, πολιτών και πολιτικών, να εγκατέλειψε την επιβολή μιας άκρως ανθελληνικής ονομασίας, τα ερωτηματικά όμως παραμένουν.

Η δε τυχούσα κουτοπόνηρη δικαιολογία εκ των υστέρων, ότι επρόκειτο απλώς για πρόταση των Σκοπιανών απλώς, δεν ευσταθεί, επειδή συνεκλήθη το συμβούλιο των αρχηγών κομμάτων υπό τον πρόεδρο των Σκοπίων για να συζητήσει το θέμα, και δήλωσαν όλοι ότι αποδέχονται την προσβλητική για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων ονομασία "Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια". Δεν θα συζητούσαν, εκφράζοντες και την ικανοποίησή τους, για ζήτημα που θα εύρισκε αρνητική την ελληνική πλευρά.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Μου είναι αδύνατο να πιστέψω, ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, ως κομμουνιστές, διατηρούν την προδοτική γραμμή των πρώτων χρόνων λειτουργίας του κομμουνιστικού κόμματος, όταν ο Ριζοσπάστης πρωτοσέλιδα είχε ρεπορτάζ εξηγώντας "Πώς εξελληνίζονται βίαια οι μακεδονικοί πληθυσμοί". Μιλούσε για κατάκτηση της Μακεδονίας από την "ελληνική Μπουρζουαζία" και καλούσε τους Μακεδόνες -και Θράκες- να απελευθερωθούν από τους Έλληνες. Είναι δυνατόν να εξυφαίνεται πάλι τέτοιο σχέδιο; [Στο διαδίκτυο υπάρχουν τα προδοτικά πρωτοσέλιδα].

Δεν θέλω καν να το σκεφθώ. Προτιμώ να καταλήξω στην άγνοια που έχει ο πρωθυπουργός για πολλά θέματα, και που έχει γίνει αντιληπτή, και που δεν μπορεί να καλυφθεί από το θεατρικό ύφος που παίρνει όταν διαβάζει τους λόγους που του γράφουν. Το "δήθεν" διακρίνεται, όταν κάποιος καταλαβαίνει τι διαβάζει ή απλώς αναγιγνώσκει. Αλλά, ούτε οι σύμβουλοί του έχουν γνώσεις; Μα, προσλήφθηκαν ακριβώς για τις γνώσεις τους. Τι συμβουλεύουν επομένως στον πρωθυπουργό;

Και πώς μπορεί να εξηγηθεί η απουσία του Ν. Κοτζιά, από το κρισιμότερο στάδιο των συζητήσεων, στο οποίο ο ίδιος οδήγησε; Γιατί δεν παρευρισκόταν στη συζήτηση Τσίπρα-Ζάεφ; Τον θεώρησε ο πρωθυπουργός αποτυχόντα, ή ο ίδιος διαφώνησε με την καινοφανή στάση του πρωθυπουργού;

Ότι συζητήθηκε, και αντιμετωπίστηκε θετικά από τον πρωθυπουργό η ονομασία "Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια" συνάγεται και από άλλο γεγονός. Δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού, με καίρια θέση, ο οποίος κατά το τελευταίο διάστημα προβάλλει ως θετικό το έργο του πρωθυπουργού σε όλους τους τομείς, εκθειάζοντάς τον, απεκάλυψε δημοσίως ότι κατά την διάρκεια των συζητήσεων στην Σόφια, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπ. Μπορίσοφ κάλεσε στην βουλγαρική πρωτεύουσα τον αρχηγό του σκοπιανού VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Εκεί, τον οδήγησαν σε αίθουσα όπου τον ανέμενε… η Α. Μέρκελ! Συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών και αίφνης το κλίμα στα Σκόπια κατέστη εορταστικό, με την επιστροφή του Μίτσκοσκι και με όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου να είναι ικανοποιημένο από την ονομασία "Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια". Και είναι φυσικό, αφού όπως έγραψα εχθές αποτελεί εθνική εορτή η ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν για τους Σλάβους των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.

Τα σενάρια επομένως υποστήριξης της Γερμανίας σε κάποια χρονική μετάθεση του ελληνικού χρέους και ευνοϊκά σχόλια για την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα την υπογραφή συμφωνίας με Σκόπια και Αλβανία, και με επί πλέον υποχωρήσεις της Ελλάδας από παραπολιτικές πληροφορίες τείνουν να γίνουν αυθεντικά.

Η Αριστερά, μπορεί να οδήγησε τον ελληνικό λαό σε περαιτέρω πτώχευση και κυρίως να του αφαίρεσε την ελπίδα για καλυτέρευση, χωρίς να βρει αντιδράσεις, αλλά έκανε το τεράστιο γι’ αυτήν λάθος να παίξει με τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Γιατί το έπραξε αυτό;

Μια εξήγηση δίνει ο Σταύρος Λυγερός, που ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο: «… Ο Ζάεφ επινόησε έναν ευφυή διπλωματικό ελιγμό, ο οποίος συνιστά παγίδα για την Ελλάδα. Εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ο Τσίπρας και Κοτζιάς δεν κατανοούν το εθνικό διακύβευμα και την ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις διάφορες σύνθετες ονομασίες».

Πώς να το κατανοήσει ο Έλληνες πρωθυπουργός το εθνικό διακύβευμα, όταν δεν τον άκουσα ποτέ να εκφέρει τον όρο έθνος; Είναι φυσικό ως διεθνιστής να μη το αντιλαμβάνεται. Έθνος και διεθνισμός συγκρούονται. Όπως συγκρούεται η δημοκρατία με τον ναζισμό και κομμουνισμό.
Ο Μακεδών